HTML

Groteszk

Groteszk: a komikumnak az a fajtája, amelyben a legszélsőségesebben ellentétes elemek egybefonódása kelt nevetséges hatást. Az egyik elem minden esetben valamely riasztóan torz, rút vagy félelmet, borzalmat keltő vonás, amely másfelől mulatságos, kedves, bájos vagy kicsinyességével komikus elemekkel ötvöződik. Közélet, ez meg az

Friss topikok

  • bnyuszi: Ugyan már, ilyen alapon én is reklamálhatnék, hogy amikor először munkába álltam, akkor 55 év volt... (2011.06.02. 09:26) Nyugdíj? Szerződés? Szolgálat?

Linkblog

Édes anyanyelvünk III.

groteszk 2011.07.28. 18:38

Megint a Haditechnika folyóirat került a kezembe. Érdekes lap annak, aki érdeklődik a téma iránt. Ugyanakkor, a megjelenő cikkek, tanulmányok nyelvi minősége pocsék. Bizonyságul álljon itt egy rövid idézet a 2011/3 szám "A Friedman-elmélet" című cikkéből:

  "Dr. George Friedman politikatudományokkal foglalkozó amerikai író. Nemzetközileg elismert geopolitikai és biztonságpolitikai kutató. A texasi Austinban él. Több könyv szerzője.

 

  Legismertebb művei: A következő 100 év, az Amerika titkos háborúja, és A háború jövője. Magyarországon született holokauszt-túlélő. Később családjával az Egyesült Államokba vándorolt, ahol új életet kezdett. ..."

Elképzelhető, hogy csak a tördelés sikerült ilyen szerencsétlenül. De így a szerkesztetlenség, átgondolatlanság benyomását kelti az érdeklődő olvasóban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://groteszk.blog.hu/api/trackback/id/tr893107946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása