HTML

Groteszk

Groteszk: a komikumnak az a fajtája, amelyben a legszélsőségesebben ellentétes elemek egybefonódása kelt nevetséges hatást. Az egyik elem minden esetben valamely riasztóan torz, rút vagy félelmet, borzalmat keltő vonás, amely másfelől mulatságos, kedves, bájos vagy kicsinyességével komikus elemekkel ötvöződik. Közélet, ez meg az

Friss topikok

  • bnyuszi: Ugyan már, ilyen alapon én is reklamálhatnék, hogy amikor először munkába álltam, akkor 55 év volt... (2011.06.02. 09:26) Nyugdíj? Szerződés? Szolgálat?

Linkblog

Békekölcsön

groteszk 2011.05.04. 22:47

El kell ismernem: ötletes. Persze, bujkál bennem a kisördög és kíváncsi, hogyan jutott ez a plébános úr eszébe.

Az államadósság csökkentésének igazi tétje a gazdasági növekedés. Ha 80% fölé emelkedik az államadósság (ahogyan Magyarország esetében is), akkor indul el igazából a katasztrófa - fejtette ki az MTV Ma reggel című műsorában Horváth Tihamér, a Széchenyi-Terv Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke. A kormány által létrehozott Összefogás az Államadósság Ellen Alap irányító testületének tagja szerint ma Magyarországon egymillió ember lenne képes befizetni a rá jutó államadósság (2 millió forintos) összegét. A vállalkozó azonban elismerte, hogy a népesség 10%-ának befizetését várni "hiú ábránd".

www.portfolio.hu/gazdasag/egymillio_magyar_fizethetne_be_az_allamadossag_elleni_alapba.148916.html )

Vicces ez a "Széchenyi-Terv Gazdaságfejlesztő Társaság". Lehet, hogy a "Széchenyi Terv- Gazdaságfejlesztő Társaság" szerencsésebb név lenne?

Afelől nincs kétségem, hogy aki ide befizet az rendes ember (ebből a szempontból, legalább is). De az is bizonyos, hogy a befizetők jó része nem volt hajlandó az előző-előző kormány reformjai (vagy ha úgy jobban tetszik: "reformjai") miatt reá jutó terheket viselni, nem hogy még önként befizetni.

Mindenesetre, a kormány feltalálta a spanyolviaszt és 60 év után ismét lehet békekölcsönt jegyezni Magyarországon. Tény, most nem is ígérik a visszafizetést, de régen is inkább a kényszer, mint a haszon reménye segítette a jegyzési tervek túlteljesítését.

Az is egy érdekes aspektus, hogy két legyet üthetünk egy csapásra. A befizetett összeggel -remélem, mindenféle tanácsadó díjak, jutalékok és hasonlók nem terhelik majd- csökkenhet az államadósság. Egyidejűleg pedig némi vásárlóerő is eltűnik, ami az infláció ellen hat.

Remélem, lesz számláló és megtudjuk, hányan és mekkora összeggel járulnak hozzá az államadósság lebontásához. 

Magam, mindenesetre, jelentős összeggel fogok hozzájárulni. Igaz, csak közvetett módon: munkáltatóm a magánnyugdíj-járulékaimat saját számlám helyett a központiba utalja és lelkes támogatásunkat a háta mögött tudva, jutalmak helyett válságadót fizet.

Címkék: az összefogás államadósság alap ellen csökkent békekölcsön befizet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://groteszk.blog.hu/api/trackback/id/tr822878464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása