HTML

Groteszk

Groteszk: a komikumnak az a fajtája, amelyben a legszélsőségesebben ellentétes elemek egybefonódása kelt nevetséges hatást. Az egyik elem minden esetben valamely riasztóan torz, rút vagy félelmet, borzalmat keltő vonás, amely másfelől mulatságos, kedves, bájos vagy kicsinyességével komikus elemekkel ötvöződik. Közélet, ez meg az

Friss topikok

  • bnyuszi: Ugyan már, ilyen alapon én is reklamálhatnék, hogy amikor először munkába álltam, akkor 55 év volt... (2011.06.02. 09:26) Nyugdíj? Szerződés? Szolgálat?

Linkblog

Velencei riport 2

groteszk 2011.07.26. 21:29

Ismét a Velencei- tó környékén jártunk.

A vasúti építkezés lassan bár, de halad. A velencefürdői állomáson elkészültek az aluljáró kijáratainak vázai. És beépítették a lifteket. A késztől még messze van.

Velencén járva szemünkbe ötlött az építkezés főbb adatait mutató hatalmas tábla. Ebből nem csak az derült ki, hogy még jövőre is tartani fog, hanem az is majdnem 55 milliárd forint az érintett szakasz felújításának tervezett költsége.

Drótszamarunkat továbbhaladásra ösztökélve, belebotlottunk a másik hírhedt építkezésbe. Az első pontos érő dobás az, hogy a bicikliutat egy helyen ravaszul bevezették egy bugyorba. Pontosabban, az út korábban a vasútállomás után a tópartra kanyarodott és kint felejtették az útirányt jelző táblát.

Egy-két perc múlva pedig elénk tárult a velencei strand látképe. Íme:

A parti útról, ahonnan mostanig be lehetett látni lényegében az egész tavat, sőt a közeli dombok egy részét is, most ez látszik:

Persze, ha elkészül az üzletsor, akkor javulni fog a helyzet: felfújható krokodilokat, üdítő- és fagyi-reklámokat csodálhatunk majd vitorlások, hattyúk, nádasok helyett.

Címkék: velence építkezés út vasút strand kerékpárút látvány biciklis látkép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://groteszk.blog.hu/api/trackback/id/tr973102423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása